Yoga

Yoga
∞ Niemand ziet een bloem echt – ze is zo klein dat daar tijd voor nodig is;
we hebben geen tijd – en zien vraagt tijd, zoals een vriend hebben tijd vergt. ∞
Georgia Okeeffe (1918)
Georgia O’Keeffe
Kunstschilderes

Naast mijn werkzaamheden als kunstenaar hecht ik zeer veel waarde aan dagelijkse beoefening van Yoga. Afhankelijk van mijn bui en behoefte is dit Yin Yoga, Hatha Yoga of Yoga Nidra. Voor mij smelt dit samen met mijn creatieve ontplooiing en expressie. Het vult elkaar aan. Om mij hierin te ontwikkelen als docent volgde ik verschillende workshops en opleidingen. Het valt samen met mijn fascinatie voor het menselijke lichaam en de ontwikkeling van een bredere kijk op het leven.

~ Y I N Y O G A ~

Per toeval kwam ik in een Yin Yoga les terecht en ik was meteen verkocht. Een les waarbij er tijd was voor vertraging, maar dan ook echt vertraging. Een les waarbij je langer in een houding blijft met hulp van bijvoorbeeld kussens en dekens. Dat je mag voelen van dat wat er is op dat moment. Dat je leert accepteren in wat zich op dat moment aandient. De aanvulling van Oosterse wijsheid maakt het een beleving voor lichaam, geest en ziel.

Yoga

Yin Yoga is een vorm van Yoga waarbij Mindfulness, Hatha Yoga en traditionele Chinese Geneeskunde samen worden gesmolten in een vertragende vorm van Yoga. Fysiek richt het zich op met name het stuggere bindweefsel zoals pezen, botten, banden, ligamenten. Met invloed vanuit de Mindfulness leer je langer in een houding te blijven, wat van belang is om het stuggere bindweefsel te kunnen stimuleren. Daarnaast maken we gebruik van de oosterse wijsheid om het meer diepte te geven.. Per houding worden niet alleen spieren, botten pezen e.d. gestimuleerd maar ook de Meridianen. Dit zijn smalle energiebanen die door je lichaam lopen die onze levensenergie dragen. Yin Yoga kan bijdragen aan het onderhouden van deze energiebanen en dus je gezondheid. Daarnaast is de les vaak verbonden met het op dat moment overheersende natuurlijke element. Ik voel me thuis in deze vorm van yoga omdat het de tijd geeft te voelen, te ervaren en niet in de gewoonte van het overmatig denken te blijven maar juist daardoorheen aanwezig te zijn in het moment. Een zeer mooie aanvulling op het ontwikkelen van creativiteit en voelen van emoties.

Yin Yoga is toegankelijk voor bijna iedereen. Het kan een prachtige aanvulling zijn op herstel bij bijvoorbeeld ziekte, blessure of burn out. Maar ook een rust moment om op te laden als je erg druk bent. Elke les is anders, elke dag is anders. Soms komen er tranen, soms voel je weinig, soms is er stilte, soms is er ruis. De ene dag voelt het soepel, de andere dag stug. En dit is precies waar het om gaat in mijn ogen. Dat onder de laag weerstand en de rondvliegende gedachte er een laag stilte en rust aanwezig is. Dat er energie, leven voelbaar is in die rust. Wanneer je oefent aanwezig en stil te zijn in de weerstand, onrust of fysieke klachten kan het zijn taak uitvoeren en je laten zien wat er ligt verborgen aan antwoorden. Yin Yoga voelt als thuiskomen in je lichaam. Een gouden combinatie met het ontwikkelen en uiten van creativiteit.

~Het is een plicht het lichaam in goede gezondheid te houden…
Anders zullen we niet in staat zijn onze geest krachtig en helder te houden. ~
Boeddha
Boeddha
de verlichte
Yoga

Yoga harp concerten

Naast de vaste lessen die ik wekelijks verzorg bij Piekstudio (www.piekstudio.nl) te Zutphen organiseer ik ook een aantal keer per jaar Yoga harpconcerten in de Walburgiskerk te Zutphen. Samen met harpistes Danielle en Lies verzorgen we een zeer intense beleving voor lichaam geest en ziel. De harpen klinken magisch door de prachtige akoestiek en door het beoefenen van Yin Yoga open je je belevingswereld en kan er van alles gaan stromen. Voor nieuwe data en het bestellen van tickets kun je kijken in de agenda op deze site of contact met mij opnemen.

Yin Yoga & Harpconcert in de Walburgiskerk

Vrijdag 15 september 2023 & Zaterdag 16 december 2023

Yin Yoga ontmoet harp op een magische plek.

Beide concerten starten om 19.30 u.

Nu de zomervakantie al over de helft is en de zon hopenlijk snel terugkomt van vakantie, wil ik het volgende onder je aandacht brengen. Vanaf nu zijn er weer tickets te verkrijgen voor de fijne combi van Yin Yoga en live harpconcert in de Walburgiskerk.
Voor deze evenementen is het niet nodig een ervaren yogi te zijn. Kom vooral gewoon als jezelf.

De vorige edities waren precies wat er nodig was voor velen op dat moment. Rust, ontspanning, verwondering en genieten.
Yin Yoga helpt telkens weer te landen en thuis te komen in je lijf. Verzachten In dat wat er is. Deze rustige vorm van yoga en de warme klanken van de harp worden verdiept door de prachtige akoestiek in de Walburgiskerk.

Vrijdag 15 september komt Lies Joosten spelen en verzorg ik (Anneleyn) de Yin Yoga. We starten om 19.30 u en naderhand is er
ruimte voor een kop thee en een momentje ronddwalen in de kerk.

Meer info over Lies vind je op:
Tickets zijn te koop via de volgende link:

Zaterdag 16 december is een extra Speciale editie. Deze keer is poging 3 om tussen te versierde kerstbomen onze yogamatten uit te rollen. Het perfecte moment om het jaar bewust af te sluiten en een moment van rust in te bouwen in een vaak drukke maand. Om het nog specialer te maken komen er maar liefst twee harpistes spelen. Net als voorgaand jaar treden Danielle van Driel-Veltman en Lies Joosten samen als duo op. Via www.danielleuriel.nl zul je meer te weten komen over Danielle.

Ik (Anneleyn) verzorg zoals altijd de Yin Yoga.

Het is nog ver weg maar mocht je alvast je plekje willen claimen doe dat dan via de volgende link:

Voor nu wens ik je alvast fijne zonnige dagen met voldoende verkoeling en een natuurlijke flow.
De zomer vraagt om verbinden. Verbinden met dat wat je lief is, wat jou doet groeien vanuit je essentie.
De Yin Yoga in Piekstudio en Spot on Citygym gaan gewoon door dit seizoen. Wellicht tot in de les.

Voor vragen kun je mij mailen of appen.

Liefs Anneleyn

(neem gerust contact op bij vragen over betalen in termijnen en de mogelijkheden hiervan)

anneleyn_pieterse@hotmail.com
06-20018295